Сорт пива «родом з космосу» випустили в Токіо

Високі технології в Японії досягли світу харчової промисловості. Тепер на суд шанувальників пива представлений оригінальний сорт хмільного напою, солод для якого був зварений з насіння ячменю, яке мандрувало в космосі. Технологи стверджують, що п'ять місяців перебування на борту Міжнародної космічної станції надало зерну унікальні властивості, що і дозволило зрештою зварити надзвичайно смачний напій.

Творці незвичайного продукту повідомляють, що експеримент вдався тільки завдяки допомозі Російської академії наук. Представники РФ вирощували 25 грамів дорогоцінного зерна на борту космічної станції, а нинішнє пиво створене з четвертого покоління зерен-космотавтів.

На жаль, як підкреслює представник японської пивоварної компанії Sapporo пан Норіфумі Сумійосі, випущено тільки 1,5 тисячі пляшок, тому компанія ухвалила рішення про розіграш «космічного пива» серед всіх охочих.

Для участі в акції треба подати свою заявку. А вже 15 січня 2010 року можна буде дізнатися імена 250 щасливчиків, які отримають упаковку з шести банок пива, заздалегідь заплативши 12 євро. У компанії стверджують, що виручені гроші будуть направлені на доброчинність.

На даному етапі японська пивоварня Sapporo серйозно розглядає можливість серійного випуску «пива з космосу», але спершу треба отримати дозвіл РАН.

 


Ключові слова: